Glavni Dropbox Ali vas Dropbox obvesti, ko nekdo prenese datoteko?

Ali vas Dropbox obvesti, ko nekdo prenese datoteko?



Ali vas Dropbox obvesti, ko nekdo prenese datoteko? Ali lahko spremenim dovoljenja za datoteke, ko je datoteka dana v skupno rabo? Ali lahko vidim, kdo je uredil datoteko, ki sem jo naložil? Kako lahko datoteke Dropbox delim z ljudmi, ki storitve ne uporabljajo? Vse to so pogosta vprašanja, ki jih vidimo v nabiralniku TechJunkie, zato je čas, da odgovorimo nanje.

Ali vas Dropbox obvesti, ko nekdo prenese datoteko?

Dropbox je glavna storitev za shranjevanje v oblaku z globalno prisotnostjo. Obstaja osnovni brezplačni paket, ki vam daje 2 GB prostora za shranjevanje in plačljive načrte, ki to povečajo na 1 TB ali 2 TB za posameznike ali neomejeno shrambo za ekipe. Storitev je enostavna za uporabo, deluje v vseh napravah, ki podpirajo splet in se je izkazala za zelo zanesljivo.

Dropbox je shramba v oblaku. To ni storitev skupne rabe v oblaku. Okoli je veliko, vendar niso Dropbox. Dejansko storitev aktivno spremlja povezovanje in pasovno širino do posameznih računov in bo blokirala povezave, če zazna, da nekaj javno delite. Delite ga zasebno in v redu ste. Delite ga s svetom in verjetno boste povezavo blokirali.

Ali vas Dropbox obvesti, ko nekdo prenese datoteko?

Dropbox ima nekaj orodij za spremljanje, vendar ne enega, ki bi spremljalo prenose. Obstajajo nekatere storitve tretjih oseb, ki to lahko storijo, na primer skrajševalniki URL-jev Bitly ali razširitve, ki uporabljajo API Dropbox.

Nobena od teh metod ni zagotovljena, lahko pa nudi majhen vpogled v dogajanje. Bit.ly in drugi skrajševalci spremljajo delovanje povezave, ena od teh meritev pa je, koliko klikov je URL prejel v določenem času. Prav tako vam lahko pokaže, od kod na svetu so bili kliknjeni, če želite, da so riti doseženi.

kako narediti javni strežnik za neskladje

OrangeDox je razširitev Dropbox, ki sledi dokumentom, vključno s prenosi. Uporablja API Dropbox za sledenje prenosov, dodajanje blagovne znamke datotekam in kup drugih poslovnih usmerjenih funkcij. Funkcija sledenja map je tista, ki jo želite upravljati s prenosi.

Ali lahko spremenite dovoljenja za datoteke, ko je datoteka dana v skupno rabo v Dropboxu?

Ja lahko. Imate popoln nadzor nad svojimi podatki in lahko kadar koli spremenite katero koli dovoljenje. Tudi po skupni rabi. To je bistvena funkcija za posodobitev dokumentov in map, umik drugih in nadzor nad tem, kaj in kdaj je v skupni rabi.

Če želite spremeniti dovoljenja za datoteke v Dropboxu, naredite to:

  1. Prijavite se v svoj račun in izberite Datoteke.
  2. Premaknite miškin kazalec nad datoteko, ki jo želite spremeniti, in izberite Skupna raba.
  3. Izberite uporabnika, katerega dovoljenja želite spremeniti, in odprite spustni meni.
  4. Izberite možnost Urejanje, Ogled ali Odstranjevanje po potrebi.

Odvisno od tega, kakšen okus Dropboxa uporabljate, boste morda lahko odstranili samo uporabnike datotek, ki so že v skupni rabi.

Obstajajo tri nastavitve dovoljenj za datoteke, lastnik, urejevalnik in pregledovalnik. Dve od njih ustrezata tistim nastavitvam v 4. koraku. Urejevalnik lahko ureja datoteke in mape, vabi člane, spreminja vloge, članom pošilja e-pošto in jim omogoča dostop do urejevalnika. Pregledovalnik je samo za branje in si lahko ogleduje datoteke in mape, jih komentira in pošilja drugim uporabnikom po e-pošti, vendar nič drugega.

Lastnik je oseba, ki je lastnik zadevne mape. Imajo popoln nadzor nad njim in lahko ustvarjajo, brišejo, spreminjajo vloge, urejajo, vabijo, prekličejo povabila, brcajo ljudi in celo prekinejo skupno rabo mape. Vloge ne morete spremeniti v lastnika, ki je priložen začetni nastavitvi mape.

Ali lahko vidite, kdo je uredil datoteko, ki ste jo naložili v Dropbox?

Ja lahko. Če ste lastnik ali urednik, si boste lahko ogledali dejavnost v kateri koli mapi, ki ste jo naložili.

  1. Odprite mapo ali datoteko in izberite desno puščico, da prikažete stransko vrstico Dropbox.
  2. Izberite Aktivnost.
  3. Preverite urejeni odsek novega zavihka, da vidite, kdo je urejal, kdaj in kaj je bilo urejeno.

Prav tako lahko vidite, katere datoteke so bile dodane, če so bile kam premaknjene in katere preimenovane. To je jasen znak, kaj se je zgodilo v vaši mapi od nalaganja.

Ali lahko datoteke Dropbox delim z ljudmi, ki storitve ne uporabljajo?

Ja lahko. To je treba uporabljati previdno, saj Dropbox jasno kaže, da ne gre za storitev izmenjave datotek. Če pa želite, da drugi vidijo datoteke, ki jih naložite ali uporabljate Teams, jih preprosto delite z uporabniki, ki niso Dropbox.

  1. Prijavite se v Dropbox in izberite datoteko ali mapo, ki jo želite dati v skupno rabo.
  2. Izberite gumb Skupna raba in izberite Pošlji povezavo.
  3. Vnesite e-poštni naslov, na katerega želite poslati povezavo, in izberite Pošlji.

Po potrebi lahko to storite večkrat. Prejemnik bo od Dropboxa prejel URL, ki jim bo neposredno pripisal datoteko ali mapo, na katero ste se povezali.

Zanimivi Članki

Izbira Urednika

Kako nastaviti tipkovnico z osvetlitvijo na vedno vklopljeno
Kako nastaviti tipkovnico z osvetlitvijo na vedno vklopljeno
Varno je reči, da je računalniška doba postala polnoletna. Minili so dnevi, ko v temi niste mogli tipkati brez namizne svetilke ali kakšnega drugega vira svetlobe. Danes ima večina računalnikov a
Spremenite število dni, da se vrnete na prejšnjo različico sistema Windows
Spremenite število dni, da se vrnete na prejšnjo različico sistema Windows
V operacijskem sistemu Windows 10 ima uporabnik le 10 dni časa, da opazi in preuči morebitne težave z novo zgradbo in jo odstrani. Število dni za vrnitev na prejšnjo različico sistema Windows 10 je mogoče spremeniti.
Kako pošiljati in prejemati besedilna sporočila v računalniku brez telefona
Kako pošiljati in prejemati besedilna sporočila v računalniku brez telefona
Pošiljanje kratkih sporočil je zelo priročno komunikacijsko sredstvo - zlasti za kratka sporočila ali pogovore, ki si ne zaslužijo telefonskega klica. Kaj pa, če morate nekomu sporočiti in telefona nimate pri sebi? Ali morda ti
Kako izbrisati vse opombe v programu Microsoft Word
Kako izbrisati vse opombe v programu Microsoft Word
Opombe in opombe so lahko zelo koristne, če želite dokumentu dodati komentarje, pojasnila in sklice. Omogočajo enostavno ločevanje dodatnih opomb od besedila. Vendar jih boste včasih dobili
PUBG: Kako igrati z boti
PUBG: Kako igrati z boti
Leta 2020 se je PUBG Corp, razvijalec znane streljačine battle royale, PUBG, odločil uvesti bote v javno srečanje. To je bilo implementirano v posodobitvi 7.2, razlog za to odločitev pa je bil povečati vrzel v spretnostih. Novejši igralci
Prenesite Deskthemepack Installer za Windows 7
Prenesite Deskthemepack Installer za Windows 7
Deskthemepack Installer za Windows 7. Deskthemepack Installer je edinstvena rešitev za uporabnike sistema Windows 7, ki omogoča namestitev tem Windows 8 z enim klikom. Pustite komentar ali si oglejte celoten opis Avtor: Sergey Tkachenko, https://winaero.com. https://winaero.com Prenesite »Deskthemepack Installer for Windows 7« Velikost: 58,26 Kb AdvertismentPCRepair: Odpravite težave s sistemom Windows. Vse. Povezava za prenos: kliknite
11 načinov, kako to popraviti, ko Waze ne deluje
11 načinov, kako to popraviti, ko Waze ne deluje
Kaj storiti, ko Waze ne naloži zemljevida, GPS ne deluje ali je kakšna druga težava z Waze. Običajno samo znova zaženite aplikacijo, če pa Waze ne deluje, morate samo počakati. Preizkusiti je še več, zato bomo obravnavali tudi to.