Glavni Facebook Kako pogosto se posodabljajo Facebook prijatelji v bližini

Kako pogosto se posodabljajo Facebook prijatelji v bližini



Tako kot številne druge platforme za družabna omrežja ima tudi Facebook funkcijo, ki spremlja lokacijo vaših prijateljev in vas obvesti, če je katera od njih blizu vaše trenutne lokacije. Ta funkcija se imenuje Bližnji prijatelji.

kako ustaviti chrome pri samodejnem predvajanju video posnetkov -
Kako pogosto se posodabljajo Facebook prijatelji v bližini

Izšel je bil leta 2012 in je bil med prvimi tovrstnimi lastnostmi. Prvotno je prikazoval le seznam prijateljev, ki so blizu vas, in razdaljo med vama. Leta 2018 so bili prijatelji v bližini preoblikovani tako, da spominjajo na Snapchat's Snap Map - zemljevid, ki v določenem trenutku natančno določa lokacije vaših prijateljev.

Nekateri uporabniki pa opazijo, da njihova lokacija ali lokacija prijateljev, kot je prikazano na zemljevidu, ni vedno posodobljena. Čeprav je v nekaterih primerih lokacija natančna, v drugih časovni žig kaže, da je bila lokacija nazadnje posodobljena pred nekaj minutami ali več.

To je sprožilo pogosto vprašanje - kako pogosto se posodabljajo prijatelji v bližini?

prijatelji v bližini

Kako pogosto se vaša lokacija posodablja?

Facebook uporablja kombinacijo internetnih tehnologij - Wi-Fi, GSM, 3G in GPS - za določitev vaše natančne lokacije in prenos teh informacij v aplikacijo. Dokler imate stalno internetno povezavo, je treba lokacijo prijateljev v bližini ves čas posodabljati. Poleg tega višja je kakovost internetne povezave, natančnejša lokacija, ki jo Facebook dodeli vašemu telefonu.

Praviloma obstajata dva možna razloga, da je vaša lokacija prijateljev v bližini zastarela.

Prvič, če vaš telefon nima dostopa do interneta, Facebook nikakor ne more vedeti, kje ste. Tako bo prikazana vaša zadnja znana lokacija s časovnim žigom, ki označuje, kdaj je bila ta lokacija zabeležena. Drugič, sledenje lokaciji lahko ročno izklopite, v tem primeru pa bodo prijatelji spet videli samo zadnjo lokacijo, ki je bila posneta, preden ste izklopili prihodnost.

Ali je funkcija bližnjih prijateljev samodejno omogočena?

Čeprav Facebook ni povsem znan po spoštovanju zasebnosti svojih uporabnikov, si morajo ob upoštevanju nedavnih škandalov ohraniti obraz, zato so videti bolj previdni pri uporabnikovih podatkih. Kot tak je funkcija Bližnji prijatelji omogočena. Če ga želite uporabljati, morate v pametnem telefonu iPhone ali Android omogočiti lokacijske storitve.

Če Facebook uporabljate v iPhonu, morate storiti naslednje:

  1. Na začetnem zaslonu tapnite Nastavitve.
  2. V meniju Nastavitve tapnite Zasebnost.
  3. Dotaknite se lokacijskih storitev in stikalo vklopite.

V napravah Android to lahko storite tako:

  1. Na začetnem zaslonu ali v predalu za aplikacije tapnite ikono nastavitev.
  2. V meniju Nastavitve se pomaknite navzdol in tapnite Aplikacije (ali Aplikacije).
  3. Pomaknite se navzdol po seznamu nameščenih aplikacij, poiščite Facebook in se ga dotaknite.
  4. V razdelku Dovoljenja tapnite Lokacija in stikalo vklopite.

Če želite kadar koli prenehati deliti svojo lokacijo, lahko ponovite korake za svojo napravo in preklopite stikalo poleg možnosti Lokacijske storitve nazaj na izklop.

Ali bi morali omogočiti lokacijo v ozadju v Androidu?

Z vklopljenimi lokacijskimi storitvami lahko uporabniki Androida tudi Facebooku dovolijo, da sledi njihovi lokaciji, tudi ko je aplikacija izklopljena. Če ste pripravljeni Facebooku omogočiti dostop do teh informacij, morate to omogočiti tako:

  1. V aplikaciji Facebook tapnite ikono Nastavitve (hamburger).
  2. Pojdite v Nastavitve in zasebnost.
  3. Izberite bližnjice do zasebnosti in tapnite Upravljanje nastavitev lokacije.
  4. Preklopno stikalo ob možnosti Lokacija v ozadju preklopite na vklopljeno.

Tako kot pri lokacijskih storitvah lahko tudi lokacijo v ozadju izklopite tako, da stikalo ponovno izklopite.

Kako uporabiti funkcijo bližnjih prijateljev

Če želite dostopati do funkcije Bližnji prijatelji, naredite naslednje:

  1. V telefonu odprite aplikacijo Facebook.
  2. Dotaknite se ikone za nastavitve (hamburger) v zgornjem desnem kotu.
  3. Pomaknite se navzdol po seznamu in tapnite Bližnji prijatelji.

Če ste že vklopili lokacijske storitve, boste preusmerjeni naravnost na zemljevid. Če še niste, v spustnem meniju na naslednji strani izberite Prijatelji, da bodo prijatelji videli vašo lokacijo.

Ker je možnost Bližnji prijatelji dvosmerna, če izbiro pustite kot Samo jaz in preprečite drugim, da bi videli vašo lokacijo, je ne boste mogli uporabiti.

prijatelji v bližini fb

Beseda o zgodovini lokacij

Če omogočite skupno rabo lokacije, bo Facebook samodejno shranil vsako posamezno lokacijo, ki jo zabeleži, in jo shrani v vašo zgodovino lokacij. To v bistvu pomeni, da bo Facebook imel popoln digitalni zapis vseh krajev, kjer ste uporabljali aplikacijo (ali še slabše, vseh krajev, ki ste jih kdaj obiskali, če omogočite lokacijo v ozadju).

Čeprav je ideja, da nekdo spremlja vsak vaš korak, nekoliko zastrašujoča, lahko na srečo iz zgodovine lokacij izbrišete posamezne elemente in celotno zgodovino hkrati. Vendar ne pozabite redno delati tega, če ne želite tvegati, da bi te informacije prišle v napačne roke.

Zanimivi Članki

Izbira Urednika

Kako nastaviti tipkovnico z osvetlitvijo na vedno vklopljeno
Kako nastaviti tipkovnico z osvetlitvijo na vedno vklopljeno
Varno je reči, da je računalniška doba postala polnoletna. Minili so dnevi, ko v temi niste mogli tipkati brez namizne svetilke ali kakšnega drugega vira svetlobe. Danes ima večina računalnikov a
Spremenite število dni, da se vrnete na prejšnjo različico sistema Windows
Spremenite število dni, da se vrnete na prejšnjo različico sistema Windows
V operacijskem sistemu Windows 10 ima uporabnik le 10 dni časa, da opazi in preuči morebitne težave z novo zgradbo in jo odstrani. Število dni za vrnitev na prejšnjo različico sistema Windows 10 je mogoče spremeniti.
Kako pošiljati in prejemati besedilna sporočila v računalniku brez telefona
Kako pošiljati in prejemati besedilna sporočila v računalniku brez telefona
Pošiljanje kratkih sporočil je zelo priročno komunikacijsko sredstvo - zlasti za kratka sporočila ali pogovore, ki si ne zaslužijo telefonskega klica. Kaj pa, če morate nekomu sporočiti in telefona nimate pri sebi? Ali morda ti
Kako izbrisati vse opombe v programu Microsoft Word
Kako izbrisati vse opombe v programu Microsoft Word
Opombe in opombe so lahko zelo koristne, če želite dokumentu dodati komentarje, pojasnila in sklice. Omogočajo enostavno ločevanje dodatnih opomb od besedila. Vendar jih boste včasih dobili
PUBG: Kako igrati z boti
PUBG: Kako igrati z boti
Leta 2020 se je PUBG Corp, razvijalec znane streljačine battle royale, PUBG, odločil uvesti bote v javno srečanje. To je bilo implementirano v posodobitvi 7.2, razlog za to odločitev pa je bil povečati vrzel v spretnostih. Novejši igralci
Prenesite Deskthemepack Installer za Windows 7
Prenesite Deskthemepack Installer za Windows 7
Deskthemepack Installer za Windows 7. Deskthemepack Installer je edinstvena rešitev za uporabnike sistema Windows 7, ki omogoča namestitev tem Windows 8 z enim klikom. Pustite komentar ali si oglejte celoten opis Avtor: Sergey Tkachenko, https://winaero.com. https://winaero.com Prenesite »Deskthemepack Installer for Windows 7« Velikost: 58,26 Kb AdvertismentPCRepair: Odpravite težave s sistemom Windows. Vse. Povezava za prenos: kliknite
11 načinov, kako to popraviti, ko Waze ne deluje
11 načinov, kako to popraviti, ko Waze ne deluje
Kaj storiti, ko Waze ne naloži zemljevida, GPS ne deluje ali je kakšna druga težava z Waze. Običajno samo znova zaženite aplikacijo, če pa Waze ne deluje, morate samo počakati. Preizkusiti je še več, zato bomo obravnavali tudi to.