Glavni Storitve Pretakanja Kako izbrisati zgodovino iskanja v Google Foto

Kako izbrisati zgodovino iskanja v Google Foto



Google Photos ni le priročno mesto za shranjevanje in organiziranje fotografij, temveč je tudi način za skupno rabo in interakcijo z drugimi uporabniki.

Včasih lahko naletite na neželeno sliko, ki bo ostala v vaši zgodovini. Ko se to zgodi, je najbolje, da ga odstranite, da preprečite nastanek kakršne koli neprijetne situacije, na primer razlago, zakaj imate določeno sliko v zgodovini Google Foto.

V tem primeru je najbolje, da počistite zgodovino in odstranite fotografijo iz dnevnika dejavnosti. Ta članek bo razložil, kako to storiti.

Izbriši vse dejavnosti v Googlu

Najlažji in najvarnejši način brisanja zgodovine iskanja v storitvi Google Foto je brisanje dejavnosti Google Računa za določeno obdobje. Vendar bo s tem načinom odstranjeno vse, kar ste storili v katerem koli Googlovem izdelku.

To pomeni, da bodo izginili vsi videoposnetki, ki ste jih iskali v YouTubu, vsi Google Slike, lokacije Google Zemljevidov in različne druge stvari, ki so trenutno prijavljene v vaš Google Račun.

Zato pred nadaljevanjem obvezno varnostno kopirajte vse, kar potrebujete. Ali pa izberite kratek čas, ki ne bo preveč vplival na vaše druge dejavnosti. Če na primer izbrišete samo eno uro zgodovine (kjer ste sodelovali s to določeno Googlovo sliko), boste verjetno shranili večino pomembnih podatkov.

Če želite izbrisati vse dejavnosti v Google Računu, sledite tem korakom:

  1. Pojdite k Googlu Moja dejavnost strani iz brskalnika.
  2. Prijavite se s poverilnicami za svoj račun. Uporabite Google Račun, iz katerega ste komunicirali s sliko.
  3. Kliknite ikono ‘več’ (tri navpične pike) ob iskalni vrstici.
  4. V spustnem meniju izberite ‘Delete Activity by’.
  5. Izberite želeno obdobje med možnostmi na levi.

Če izberete možnost »Ves čas«, bodo izbrisani vsi elementi, s katerimi ste kdaj komunicirali prek aplikacij, povezanih z vašim Google Računom. Varneje je izbrati bodisi „Zadnja ura“, če ste v tem času sodelovali s fotografijo, bodisi obdobje „Po meri“. Vendar vam ta možnost omogoča samo, da izberete obdobje dni. Ne morete izbrati urnega obdobja.

Ko izberete obdobje, samo potrdite svojo izbiro in slika bo izginila iz zgodovine.

Brisanje posamezne dejavnosti

Če natančno poznate trenutek interakcije z neželeno Googlovo sliko, lahko to interakcijo izbrišete iz dnevnika dejavnosti.

Če želite to narediti, pojdite samo na Googlovo stran Moja dejavnost in ga poiščite v viru na začetnem zaslonu. Element lahko iščete tudi tako, da vnesete ključno besedo ali datum.

Ko končate, kliknite ikono »več« (tri vodoravne pike) poleg te interakcije in kliknite »Izbriši«.

Počistite predpomnilnik in pomnilnik iz aplikacije za Android

Če imate Android, lahko shranite pomnilnik in predpomnilnik v nastavitvah aplikacije. S tem boste odstranili zgodovino aplikacije. Če želite to narediti, sledite tem korakom:

ali te lahko ujamejo s kodi
  1. Odprite aplikacijo ‘Settings’ v svoji napravi.
  2. Odprite meni »Aplikacije«. Lahko je naveden tudi kot „Informacije o prijavi“ ali „Aplikacije“.
  3. Po seznamu se pomikajte, dokler ne najdete možnosti »Fotografije«.
  4. Vnesite „Fotografije“, da odprete zaslon z informacijami.
  5. V razdelku 'Uporaba' izberite meni 'Shranjevanje'.
  6. Za brisanje podatkov tapnite »Počisti podatke« ali »Upravljanje prostora«.
  7. Dotaknite se tudi »Počisti predpomnilnik«.

S tem boste izbrisali vso zgodovino aplikacije. Opomba: po izvedbi te metode se boste morali znova prijaviti v aplikacijo »Fotografije«. Zato pred nadaljevanjem poskrbite, da boste imeli na voljo vse poverilnice.

Pri tej metodi je dobro to, da boste izbrisali samo zgodovino aplikacije Photos. Za razliko od prej omenjene metode bodo vse ostale Googlove dejavnosti ostale nedotaknjene. Po drugi strani pa bo iz telefona odstranil celotno zgodovino aplikacij in je ni mogoče omejiti le na določeno časovno obdobje.

Onemogoči aplikacijo (ponastavitev na tovarniške nastavitve)

V nekaterih primerih aplikacija ne omogoča brisanja predpomnilnika ali zgodovine. Obstaja način, kako to rešiti, vendar zahteva, da aplikacijo ponastavite na tovarniške nastavitve.

Če želite to narediti, morate:

  1. Sledite prvim štirim korakom v zgornjem razdelku, dokler ne odprete zaslona z informacijami o aplikaciji »Fotografije«.
  2. Na vrhu zaslona tapnite gumb »Onemogoči«. Pojavilo se bo pogovorno okno, ki vas bo pozvalo k odločitvi.
  3. Izberite »Onemogoči aplikacijo«.
    Ko izvedete ta ukaz, bo aplikacija pozabila vse podatke in interakcije, ki ste jih imeli z njo. S tem boste popolnoma odstranili zgodovino iskanja.
  4. Pritisnite gumb »Omogoči«. Morala bi biti na istem mestu, kjer je bila prej možnost »Onemogoči«. Če tega ne storite, bo aplikacija ostala onemogočena in je ne boste mogli več uporabljati.

Ko to storite, se boste morali še enkrat prijaviti v svoj račun. Vse nadaljnje dejavnosti bodo spet ostale v pomnilniku aplikacije, dokler se ne odločite znova odstraniti zgodovino.

Obdržite svojo zgodovino zase

Brisanje dejavnosti v Googlu mora biti vedno v skrajnem primeru. Če uporabljate skupni račun, je vedno dobro odstraniti vse sledi, ki bi lahko motile vašo zasebnost, ki običajno vključujejo iskanje v Googlu, videoposnetke in google fotografije.

Če pa uporabljate zasebni račun, bi bilo bolje, da je zaščiten in zaščiten, namesto da počistite dnevnik dejavnosti in tvegate izgubo podatkov v procesu.

Kateri način najraje počistite dejavnosti v storitvi Google Foto? Zakaj? Delite svoje izkušnje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Izbira Urednika

Kako nastaviti tipkovnico z osvetlitvijo na vedno vklopljeno
Kako nastaviti tipkovnico z osvetlitvijo na vedno vklopljeno
Varno je reči, da je računalniška doba postala polnoletna. Minili so dnevi, ko v temi niste mogli tipkati brez namizne svetilke ali kakšnega drugega vira svetlobe. Danes ima večina računalnikov a
Spremenite število dni, da se vrnete na prejšnjo različico sistema Windows
Spremenite število dni, da se vrnete na prejšnjo različico sistema Windows
V operacijskem sistemu Windows 10 ima uporabnik le 10 dni časa, da opazi in preuči morebitne težave z novo zgradbo in jo odstrani. Število dni za vrnitev na prejšnjo različico sistema Windows 10 je mogoče spremeniti.
Kako pošiljati in prejemati besedilna sporočila v računalniku brez telefona
Kako pošiljati in prejemati besedilna sporočila v računalniku brez telefona
Pošiljanje kratkih sporočil je zelo priročno komunikacijsko sredstvo - zlasti za kratka sporočila ali pogovore, ki si ne zaslužijo telefonskega klica. Kaj pa, če morate nekomu sporočiti in telefona nimate pri sebi? Ali morda ti
Kako izbrisati vse opombe v programu Microsoft Word
Kako izbrisati vse opombe v programu Microsoft Word
Opombe in opombe so lahko zelo koristne, če želite dokumentu dodati komentarje, pojasnila in sklice. Omogočajo enostavno ločevanje dodatnih opomb od besedila. Vendar jih boste včasih dobili
PUBG: Kako igrati z boti
PUBG: Kako igrati z boti
Leta 2020 se je PUBG Corp, razvijalec znane streljačine battle royale, PUBG, odločil uvesti bote v javno srečanje. To je bilo implementirano v posodobitvi 7.2, razlog za to odločitev pa je bil povečati vrzel v spretnostih. Novejši igralci
Prenesite Deskthemepack Installer za Windows 7
Prenesite Deskthemepack Installer za Windows 7
Deskthemepack Installer za Windows 7. Deskthemepack Installer je edinstvena rešitev za uporabnike sistema Windows 7, ki omogoča namestitev tem Windows 8 z enim klikom. Pustite komentar ali si oglejte celoten opis Avtor: Sergey Tkachenko, https://winaero.com. https://winaero.com Prenesite »Deskthemepack Installer for Windows 7« Velikost: 58,26 Kb AdvertismentPCRepair: Odpravite težave s sistemom Windows. Vse. Povezava za prenos: kliknite
11 načinov, kako to popraviti, ko Waze ne deluje
11 načinov, kako to popraviti, ko Waze ne deluje
Kaj storiti, ko Waze ne naloži zemljevida, GPS ne deluje ali je kakšna druga težava z Waze. Običajno samo znova zaženite aplikacijo, če pa Waze ne deluje, morate samo počakati. Preizkusiti je še več, zato bomo obravnavali tudi to.